Kino ekrane stebėdama panoraminius Singapūro vaizdus ir pagrindinius filmo Crazy Rich Asians veikėjus, entuziastingai besirenkančius gatvės maistą, jau žinojau, kad antrąjį nuotykį toli nuo namų užbaigsiu būtent šioje Pietryčių Azijos valstybėje. Prieš pat išskrendant visiškai netyčia įsigyta singapūrietiškų receptų knyga tik sustiprino įsitikinimą, kad išvysti (ir išragauti) Singapūrą man tiesiog lemta. Tad Čangio oro uoste tupiant lėktuvui iš Kvala Lumpūro mano širdis daužėsi, akys gerte gėrė vaizdus, o mintyse jau formavosi svajonės, kaip gliaudysiu singapūrietiškus krabus. Ir nors pačiame mieste pasigedau šarmo (per dailiai sutvarkyti rajonai, per daug viskas kažkur matyta), Singapūro maistas tikrai išlepino.
Maistas – neatsiejama singapūrietiško potyrio dalis. Ne veltui Vietname sutikta Singapūro gyventoja juokavo, kad vietiniai stresą malšina valgydami ir apsipirkinėdami. (Žvelgiant iš šono, tai atrodo tiesa – parduotuvės ir gatvės maisto prekiautojų centrai visada pilni žmonių.) Papasakosiu, ko reikėtų paragauti lankantis Singapūre ir kaip valstybėje verdantis tautų katilas sukūrė nuostabų kulinarinį peizažą.
Skaityti toliau