Myliu keliones
6 Peržiūros

Vienos skoniai: ką būtina paragauti svečiuojantis Austrijos sostinėje

Vienos skoniai: ką būtina paragauti svečiuojantis Austrijos sostinėje

Vienos šnicelis, minkštai virta jautiena su sultiniu, Zacherio tortas, obuolių štrudelis: tai tik keletas pasaulyje žinomų Vienos virtuvės pavyzdžių. Kiekvienas patiekalas tobulai iliustruoja kaip skirtingų kultūrų skoniai susijungia šiame imperatoriškame mieste. Vienos virtuvės sėkmės receptas yra iš tiesų labai paprastas: paimti visas geriausias kulinarijos tradicijas iš Bohemijos, Austrijos, Vengrijos, Italijos ir Balkanų, sumaišyti jas ir sukurti iš jų savitą skonį. Tiesą sakant, daugelio Vienos patiekalų šaknis galima atsekti kaimyninėse šalyse, turint omenyje, kad Viena buvo Austrijos-Vengrijos monarchijos širdis, sujungusi daugybę kultūrų bei jų kulinarines tapatybes.

Skaityti toliau
Kelioniureikalai

Kelioniureikalai

Sekite kelionių istorijas mūsų Facebook puslapyje